Thursday 27 October 2011

"Levelezés közel s távol" - Microsoft

Az Interneten, az alábbi URL címen elérhető Microsoft esettanulmány érdekes információkat tartalmaz. Megint az  véleményem, hogy az ismeretek igen erős hiánya jellemzi az írást, illetve régi Lotus verziókat hasonlítanak a legújabb Microsoft termékekhez. Valaki szóljon már nekik, hogy nem a Lotus Notes 6.5 a legújabb kiadás. Sajnálom, hogy arra sem képesek, hogy utánanézzenek, mit tudnak termékeink.

Mellesleg azt is elfelejtik megemlíteni ügyfeleiknek, hogy a világ kezd eltávolodni a levelezőkliensektől (lásd Facebook kultúra) és halad egy másik világ felé, amit a Microsoft Outlook még hírében sem támogat.

http://www.microsoft.com/hun/esettanulmanyok/eset/?eset=cib

1 comment:

Farkas Ferenc said...

Szia András,

teljesen egyetértek Veled, sajnos a Microsoft a saját hátának veregétésére az esettanulmányban leírt elferdítéseket használ fel.
Én javasolnék egy IBM szintű hivatalos cáfolatot, amely az esettanulmány mindeegyes mondatára reflektálna, hiszen tulajdonéppen nincs benne egy igaz mondat sem.
(A CIB Bankban a Lotus Notes 7.0.2-es kliens verziója működik, 7.0.2 FP2 és 8.5 szerver verziókkal.) A migrációt követően a klienseken a Microsoft Outlook 2006-os verziója működik a 2010-es Exhange szeverrel. Tehát lecseréltek egy régi levelező klienst egy hasonló elavult másik levelező kliensre.
A Traveler szervet használták, de aztán egy felsőbb utasításra leállították. A Sametime szervert a Notes kliensből jelenleg is hasnálják.
Ehhez én is csak gratulálni tudok Nekik!