Monday 25 October 2010

Lotus Symphony költségszámítás

Mindenkinek ajánlom figyelmébe, ha másért nem, az érdekesség kedvéért a Lotus Symphony költségkalkulátort. Az Interneten díjtalanul elérhető eszköz segítségével megvizsgálhatják, hogy mennyit takarítanának meg, HA ....

Tuesday 19 October 2010

Lotus Symphony

Lotus Symphony

Cloud computing

Könnyű nekem zsörtölődni, de mentségemre szolgáljon, hogy nincs ötletem. A lényeg az, hogy eléggé elterjedten használja már a magyar szaksajtó és marketing a számítási felhő kifejezést, ami a cloud computing magyar megfelelője lenne. Nekem nem tetszik (de nagyon nem).
Versenyt hirdetek, aminek én leszek az egyszemélyes zsűrije. Várom kommentben a javaslatokat. Mi legyen a cloud computing magyar megfelelője? Egyetlen díj van, amit az kap akit én a legjobbnak ítélek. Ötleteljetek!

Saturday 9 October 2010

xPages debugging

Amikor megjelent a Lotus Domino 8.5-tel együtt az xPages nem kellett sokat várni arra, hogy a fejlesztők hiányolják a debugging szolgáltatást. Ezen a héten találkoztam Pete Janzennel aki az IBM-nél felelős a Lotus Domino fejlesztésért. Ő azt mondta, hogy hamarosan elérhető lesz a szolgáltatás, talán már a 8.5.3-ban.

Friday 1 October 2010

configuring shutdown event tracker - windows 2003

  • Click Start | Run, type gpedit.msc and click OK. This will activate the Group Policy Object Editor with  the Local Computer Policy displayed. 
  • Expand the nodes and navigate to Local Computer Policy | Computer Configuration | Administrative Templates | System and select Display Shutdown Event Tracker.