Wednesday 28 July 2010

Lotus szoftverek letöltése

Lotus szoftvereket letölteni és használatba venni valamiféle meglévő jogosultság alapján lehetséges. Ezek a következők:
  • Trial verziók kipróbálásra az IBM trial oldaláról. Akik szeretnék kipróbálni a Lotus termékeket vásárlás nélkül, azok megtehetik az IBM Trial oldalról kiindulva. Itt nem található meg minden nyelvi verzió. Ha valakinek ezzel gondja van, forduljon hozzám és segítek.
  • Üzleti partner. Az IBM szoftver partnerei szerződésben foglaltak alapján tölthetik le és használhatják a Lotus szoftvereket. Ehhez be kell jelentkezniük az IBM Partner World -be. Bejelentkezés után, a letöltő oldalon találják mindazon szoftvereket, amelyeket jogosultak használni.
  • Ügyfél. Ügyfélnek tekindendő jelen esetben mindenki, aki vásárolt valamilyen szoftvert és van passport advantage szerződése. A helyzet hasonló a partnerekhez. Bejelentkezni az IBM ügyféloldalon (Customer sign in) kell. Bejelentkezés után az ügyfelek, a letöltő oldalon találják mindazon szoftvereket, amelyeket jogosultak használni. Gondot szokott jelenteni a felhasználónév és a jelszó. Az első minden esetben egy Internet e-mail cím, ami a Passport Advantage szerződésen elvileg szerepel. A jelszót pedig csak az tudja, akihez az e-mail cím tartozik. Amennyiben a jelszó nem deríthető ki, az IBM-hez kell fordulni.  Az ügyféloldal Customer sign in lapján (Forgot your IBM ID? vagy Forgot your password?) lehet jelezni a bejelentkezéssel kapcsolatos problémákat.
  • Updates, fixes and utilities. A név magáért beszél.
  • No-charge downloads. Olyan Lotus termékek, amelyek használata díjtalan. Jelenleg a Lotus Domino Designer és a Lotus Symphony
Amennyiben valakinek gondja van a letöltéssel, például nem találja azt a verziót, amire szüksége van, használja a partner vagy ügyféloldalon található visszajelzési, bejelentési lehetőségeket. Ez a leggyorsabb módja a problémák kezelésének. 

No comments: