2010. április 7., szerda

Első magyar virtuális Lotus kávéház

TISZTELT ÉRDEKLŐDŐK!
 
Sajnálattal kell bejelentenem, hogy az összejövetelt, technikai okok miatt el kell halasztanom. Az új időpontról értesítést fogok küldeni mindenkinek. Elnézést kérek a kellemetlenségért.

A Lotusphere Comes to You 2010 márciusában tartott budapesti rendezvényen már jeleztük, hogy a jövőben szeretnénk virtuális összejöveteleket tartani, természetesen a Lotus technológiákban rejlő lehetőségek kihasználásával. Ezennel bejelentem, hogy 2010 Április 14-én, szerdán délelőtt 10 órától 12 óráig (*kiegészítő információk a dátumhoz legalul) tartjuk "Fedezze fel a jövő munkaasztalát MA - Lotus Notes 8.5.1" című virtuális összejövetelünket, amelyre szeretettel hívok minden érdeklődőt, akár Lotus felhasználó, akár Lotus szakember, akár csak érdeklődő, akinek semmi köze a Lotus szoftverekhez. (A kávé és a hozzá tartozó aprósütemény szintén virtuális.)

AGENDA:
9:45 - 10:05 Bejelentkezés a rendezvényre (az alább megadott elérések felhasználásával)
10:05 - 10:20 Lotuslive web meeting és a Lotus Notes kliens felhasználói felületének bemutatása
     Gondolnunk kell azokra, akiknek még nem volt idejük, módjuk, lehetőségük használni ezeket az eszközöket, ezért röviden bemutatom azokat.
10:20 - 11:30 "Fedezze fel a jövő munkaasztalát MA - Lotus Notes 8.5.1"
     Az általam használt Lotus Notes kliens felhasználói felületének rövid bemutatása
     Élő bemutató egy elképzelt forgatókönyv alapján. Részletek alul "A rendezvény témájának ismertetése" pontban.
11:30 - 12:00 (max 12:30)  Kérdések és Válaszok
     A bemutató során folyamatosan lehet kérdéseket feltenni a csevegőszobában, sőt meg is lehet válaszolni a mások által feltett kérdéseket, de én kizárólag a bemutató után fogok ezekre reagálni. Természetesen a bemutató végén telefonon keresztül is lehet majd kérdezni. Ehhez használjuk a kézfelemelés funkciót. Kérem, hogy addig senki ne használja a kézfelemelés funkciót, amíg nem szólok.

Nem vagyok biztos abban, hogy az időbeosztást pontosan tartani tudjuk, tekintettel a rendezvény interaktív jellegére.

ELÉRÉS:
Csatlakozás böngészőben a webkonferenciához:
https://apps.lotuslive.com/meetings/join?id=479-277
A belépéshez tetszőleges felhasználónév adható meg, de kérem tisztelettel a következő példa szerint belépni:  Horváth András - IBM (tényleg nagyon köszönöm)
Hangkapcsolat a konferenciához telefonon keresztül:
Telefonszám: 06/80016381
Kód: 155993
*Fontos megjegyzések az eléréshez:
  • Az Opera böngésző nem támogatott (Rendszerkövetelmények hivatalos oldala ITT)
  • Általunk kipróbált böngészők: MS IE 6,7; Mozilla Firefox 3.0.18; 3.5.x; 3.6
  • Amennyiben a böngészőjében csak egy nagy fekete kocka látható, próbáljon meg bejelentkezni egy másik böngészővel (Flash, Java problémák lehetnek)
  • A webkonferenciában NINCS hang és kép. Hangkapcsolat a telefonkonferencián keresztül lehetséges

A rendezvény témájának ismertetése:
"Fedezze fel a jövő munkaasztalát MA - Lotus Notes 8.5.1"


Miről szól ez a rendezvény? - Mi is a Lotus Notes valójában?

Önök közül nagyon sokan már igen jól ismerik a Lotus Notes-t, legalább is ezt gondolják magukról. A 8.x, 8.5.x verziót használók egy része pedig úgy véli, hogy már ezekkel a verziókkal kapcsolatban is komoly tapasztalattal rendelkezik, miközben arról nincs tudomása, hogy az új kliens magában, az un. "Mail template" cseréje nélkül, nem tudja teljes funkcionalitását szolgáltatni. Mitől is jelentős a Lotus Notes kliens? Mitől más ez, mint egy kizárólag elektronikus levelezés céljára tervezett és használható kliens? Ezt kívánom megmutatni virtuális összejövetelünkön, amely nem egy termékfunkciót felsoroló prezentáció, nem bitbűvölő szakmai összejövetel guruknak. Ön egy virtuális felhasználó, mondjuk egy IBM munkatárs lesz (akár menedzser is) , akinek különböző feladatai, napi rutintevékenységei vannak. Most éppen egy speciális témában fog szervezkedni. A forgatókönyvet a virtuális eseményen osztom meg a résztvevőkkel.
Kérem Önt, hogy a forgatókönyv alapján látottakat ne tekintse kőbe vésett megoldásnak, sokkal inkább használja fantáziájának beindításához, hogy mi minden hozható ki egy ilyen környezetből.

Végül arra kérek mindenkit, hogy ezt a meghívót bátran juttassa el minden olyan kollégájának, más cégnél dolgozó ismerősének, barátjának, akit érdekelhet a téma.

*Kiegészítő információk a dátumhoz:
  • Az teljesen véletlen, hogy a rendezvény pont egy nappal a Polygon virtuális eseménye után lesz. Remélem semmilyen módon nem befolyásolja a Polygon rendezvényét, amelyen magam is részt veszek, persze virtuálisan (bátorítok mindenkit, hogy vegyen részt azon is. LINK)
  • A szerda, mint naptári nap, illetve az időpont (10:00 - 12:00) szavazás eredménye. Kb. 30 fő vett részt az előre meghirdetett teszten, ahol szavaztunk erről.

Nincsenek megjegyzések: