Thursday 17 September 2009

Lotus Technical Breakfast - valamikor az év vége felé

Hamarosan megjelenik a Lotus Domino, Notes, Designer 8.5.1. Az egyik igen fontos és várva várt újdonság az xPages a Notes kliensben. A béta változatban már nagyon jól látszanak a lehetőségek és a visszajelzések is igen kedvezők. Azt hiszem, hogy a Lotus Notes kliens egyre határozottabban és egyre erőteljesebben az a kliens, amely megfelel a jövő felhasználói kliensével szembeni elvárásoknak. Ezeket az elvárásokat a Gartner foglalta össze, felmérései alapján.

"E-mail is a victim of its own success: rising e-mail volumes reduces its efficiency, and users are looking for alternative ways to communicate. At the same time, the millennium generation is showing a decided distaste for e-mail and is routinely employing alternative communication services such as social networks. At stake is the way users will interact over the next decade."

Természetesen az alkalmazások megvalósításához, az új igények kielégítéséhez kell egy nagyon jó fejlesztő eszköz. Ez lészen a Domino Designer 8.5.1, melynek legújabb lehetőségeit szeretném majd bemutatni az év végi összejövetelen.

No comments: